OPPSKRIFT: Bakt søtpotet med crème fraîche-fyll

Søtpoteten er fantastisk. Den ligner på en stor potet, men er faktisk ikke i slekt med poteten. Jeg syns smaken kan minne om en blanding av potet og gulrot. Veldig, veldig god. Mye bedre enn vanlig potet :)

100 gram søtpotet inneholder bare 86 kcal, 0,1 gram fett, 20 gram karbohydrater og 1,6 gram protein.

Denne bakte poteten med fyll ble en hel middag for meg, men kan gjerne brukes som tilbehør, f.eks. til biff ;)

Ingredienser:

1 søtpotet pr. person

Crème fraîche (2-3 ss pr. person)

Purre

Sjalottløk

Paprika

Hvitost

Parmesan

Salt (gjerne urtesalt)

Pepper

Fremgangsmåte:

Pakk inn søtpoteten i aluminiumsfolie og putt i ovnen. Stek ved 200 grader i 1-1,5 time, litt avhengig av størrelsen på poteten.

Ha crème fraîche i en liten bolle. Bland inn litt parmesan.

Kutt litt purre, sjalottløk og paprika i små biter og ha i crème fraîchen.

Ha i ost. Du kan gjerne bruke ferdigraspet ost, men hvis du rasper selv, bruk den minste raspen, så får du små, tynne ostekrøller som fint blander seg inn i crème fraîchen.

Krydre med salt og pepper.

Når søtpoteten er ferdig, ha den på en tallerken, splitt den opp med to store snitt og ha crème fraîche-blandingen i midten. Rasp gjerne over litt ekstra ost. You can never get enough cheese!!

Enjoy! <3

Advertisements
Comments
One Response to “OPPSKRIFT: Bakt søtpotet med crème fraîche-fyll”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Bakt søtpotet med crème fraîche-fyll. Yums! […]



Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: