OPPSKRIFT: FOMS

Jeg leste i bladet Mat & Helse for en stund siden om FOMS. FOMS står for Fullverdig Optimalt Måltid i Smoothies-form. En fantastisk frokost! Jeg har dette til frokost hver dag, og blir ikke sulten før langt utpå ettermiddagen. Og det er supergodt! Jeg bruker som regel masse, masse frosne bær, så den blir ganske stiv. Har den i en skål og spiser som is :) Smaker nemlig som sorbet-is. Is til frokost! :)

Denne kan også da selvsagt brukes som dessert, eller hvis du sitter og har sykt lyst på is en varm sommerdag ;)

Det kan høres litt ekkelt ut å drikke rå egg, men man lager først eggedosis av det, så da blir det liksom ikke så ekkelt. Veldig sunt da :)

Ingredienser:

2 rå egg

1 ss Sukrin

1 ss Udo´s Choice olje (valgfritt)

Frosne bær

2 ss Goji-bær (valgfritt)

1 ts Purely Greens pulver (valgfritt)

**Dette er standarden jeg alltid bruker, men den kan selvsagt varieres :)

Fremgangsmåte:

Først har jeg goji-bær og Purely Greens pulver i en kopp med vann, og lar det bløtlegge seg et kvarters tid. Dette kan også gjøres over natten.

Ha egg og Sukrin i en food processor, og kjør til eggedosis. Mens maskinen kjører, har jeg i oljen. Stopp maskinen, ha i Goji-bær og Purely Greens (om du velger å bruke det), og kjør noen sekunder til bærene og pulveret er godt blandet ut.

Stopp maskinen og ha i bærene. Jeg bruker 4-5 jordbær, en håndfull skogsbær og en håndfull blåbær. Kjør til alle bærene har blitt en del av massen. Om du vil ha den stivere, ha i mer bær. Om du vil ha den mer rennende, ha i litt juice, litt melk/fløte, litt yoghurt eller mer olje.

Ha i et glass eller en skål og nyyyyyt! :)

Enjoy! <3


** Frys ned andre frukter, f.eks. banan, mange, melon, og prøv deg frem med smaker. Blir riktignok mer karbo hvis du bruker frukt i stedenfor bær, da.

** Om du skal bruke grønt pulver, anbefaler jeg å bruke bl.a. blåbær i blandingen. Har du f.eks. bare jordbær, blir det veldig ekkel farge på den og den blir ikke veldig appetittelig. Men med blåbær blir den blå uansett.

Reklamer
Comments
7 Responses to “OPPSKRIFT: FOMS”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] bruker Purely Greens i FOMS`en min hver […]

  2. […] is. Selv spiser jeg omtrent aldri frukt, rett og slett for å unngå alt sukkeret. Jeg har bær i FOMS´en min, det er det eneste frukt og bær jeg får i meg. Av grønnsaker unngår jeg (som anbefalt […]

  3. […] en slags protein-FOMS, med egg, vanilje-protein, Udo´s Choice olje, litt kokosessens, frosne blåbær, frosne jordbær […]Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: