OPPSKRIFT: Kokoskake

Etter et halvt år mer eller mindre på reisefot, er jeg endelig tilbake på kjøkkenet og skal begynne å legge ut oppskrifter igjen :)

I dag testet jeg en oppskrift på kokoskake som jeg fant i et reklameblad for Life helsekost. Den ble skikkelig, skikkelig god! Perfekt kake hvis du har lyst på noe søtt etter middag.

Jeg syns 1 dl Sukrin hørtes veldig mye ut, så jeg tok ikke mer enn litt over 1/2 dl. Det holdt lenge, kaken ble søt og god.

Ingredienser:

1 dl Sukrin (eller 1/2 om du vil)

2 egg

125 g smør

1 1/2 dl kokosflak

1 ss Fiberhusk

2 ts bakepulver

1/2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Visp egg og Sukrin sammen. Smelt smøret på lav varme og bland det i eggeblandingen. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett alt det tørre i egg- og smørblandingen. Deigen skal bli litt seig og ganske luftig og porøs. Ha deigen i en smurt eller aluminiumsfoliedekt form på ca. 15×20-25 cm. (Jeg brukte en form kledd med aluminiumsfolie og min kake ble ganske porøs, så kan hende den får litt fastere bunn ved å bruke en form smurt med smør.)

Stekes midt i ovnen på 150 grader i 30 minutter. Avkjøl før servering.

Enjoy! <3

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: