OPPSKRIFT: Spinat- og fetafrittata

Jeg syns det er veldig gøy å prøve meg på nye retter og gleder meg alltid til helgen da jeg har tid til å eksperimentere litt. I dag laget jeg noe jeg har laget en slags versjon av før, nemlig dette, men de jeg laget i dag ble mykkje bettre.

Disse små muffinslignende omelett-greiene er supre som frokost, mellommåltid, tilbehør eller en liten lunsj. Jeg fulgte som vanlig ikke helt oppskriften (som jeg fant i boken «Lavkarbo – lekre retter med mye smak»), men lagde min egen versjon.

Ingredienser:

150 g fersk spinat

1 fedd hvitløk

2 egg

2 eggehviter

1/2 dl h-melk

1,5 dl raspet hvitost

80-100 g fetaost

Salt og pepper

(Litt fersk persille)

Fremgangsmåte:

Skrell hvitløksfeddet og knus det med knivbladet så det blir flatt. Ha hvitløken i en kjele sammen med spinaten. Legg lokk på kjelen og damp det i 3-5 minutter, til spinaten faller sammen.

Avkjøl spinaten i kaldt vann og klem ut overflødig vann så godt du kan. Kast hvitløken. (Man kan sikkert ha hvitløk i selve frittataene også, men jeg droppet det.) Legg spinaten på en skjærefjøl og hakk den i mindre biter.

Ha egg, eggehviter, melk og 1 dl av osten i en bolle og visp det sammen. Rør inn spinaten og smak til med salt og pepper. Jeg hadde fersk persille tilgjengelig, så jeg klippet opp en liten kvast av det også.

Fordel røren i 6 muffinsformer. Jeg brukte former i silikon som jeg penslet med litt olje. Funker sikkert fint med vanlige muffinsformer også, men kan kanskje gli litt utover. Fordel feta-terningene i formene og strø over resten av hvitosten etterpå (mmmm, ost…).

Stek på 200 grader i 15-25 minutter. Følg med. De er ferdige når osten er ganske gyllen.

Best å servere med en gang, men kan godt oppbevares i kjøleskap og varmes opp før de spises.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Enjoy! <3

Reklamer
Comments
3 Responses to “OPPSKRIFT: Spinat- og fetafrittata”
  1. M sier:

    hvilken bok tar du det fra ?

  2. Julianne sier:

    Som jeg skrev, er denne oppskriften fra boken “Lavkarbo – lekre retter med mye smak», men jeg følger som regel ikke oppskriftene 100% :)

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] utgangspunkt i denne oppskriften og laget en ny variant med brokkoli :) Disse er supre som et lite mellommåltid, etter trening, til […]Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: