OPPSKRIFT: Kjøttkaker med feta og oliven

Jeg er i skikkelig matlagingshumør om dagen! Blir veldig inspirert av mine to nye bøker; «Sten Sture Skaldemans kokebok» og «Matglede med lavkarbo». Anbefaler begge bøkene for lavkarbo-entusiaster :D Denne retten laget jeg i kveld for å ha til lunsj i morgen. Den er hentet fra «Sten Sture Skaldemans kokebok».

Ingredienser:

400 g kjøttdeig
1 egg
Oliven
Fetaost
2 ss fløte
Pepper
Smør og olje

Fremgangsmåte:

Bland kjøttdeig med ett egg, noen hakkede oliven og fetaost i biter. Tilsett et par spiseskjeer kremfløte. Pepper må til, men husk at både feta og oliven har salt smak. Hvis du gidder, kan du prøvesteke en liten bit for å se om krydringen er riktig. Smelt smør og litt olje i pannen, form kaker og stek i pannen.

Saus:

Hvis du vil, kan du lage saus av «restene» i pannen etter du har tatt ut kjøttkakene. Veldig enkelt. Du rører en halv klump buljong ut i et glass kokende vann og heller det i pannen. La det få et godt oppkok før du tilsetter litt fløte (ta mengden på gefühlen). Noen dråpen soya gir sausen er fin farge :) Nams!

Bilder:


Enjoy! <3

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: